4 redenen om wél te gaan stemmen voor de gemeenteraad

stempotlood_banner
Dico Baars
Door Dico Baars op 26 oktober 2018 om 08:00

4 redenen om wél te gaan stemmen voor de gemeenteraad

Wat deed jij toen je je stempas in de brievenbus zag liggen? Haalde je hem onmiddellijk enthousiast uit de envelop? Of gooide je hem gelijk in de prullenbak? Dat zou namelijk echt ontzettend zonde zijn.

De herindelingsverkiezing voor de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden klinkt misschien minder belangrijk dan de landelijke verkiezingen, maar dat is helemaal niet waar. De uitslag van deze verkiezing heeft namelijk veel meer directe invloed op jouw leven. De gemeente bepaalt bijvoorbeeld de hoogte van jouw parkeerkosten en geeft jou al dan niet de mogelijkheid een betaalbare woning te vinden. Nog niet overtuigd? Wij hebben vier redenen verzameld om op 21 november toch te gaan stemmen

#1 Stemmen is niet overbodig

Denk vooral niet dat het geen zin heeft om te gaan stemmen. Alles wat de gemeente beslist, heeft namelijk ook invloed op jou. Al heb je totaal geen interesse in de politiek, zolang jij in Nederland woont zal iemand anders over zaken beslissen die jouw leven direct beïnvloeden. Dus kan je beter zelf kiezen wie dat is, toch? Dit is de enige kans om iets voor je eigen dorp/stad te doen!

#2 Stemrecht

Het lijkt voor jou misschien vanzelfsprekend, maar er zijn nog steeds veel te veel landen waar je helemaal niet mag stemmen. Het feit dat je in Nederland kunt gaan stemmen, is een prachtig privilege en waarom zou je geen gebruik maken van dit recht?

#3 Kleine moeite

Je stem uitbrengen is een kleine moeite. ''Het kost teveel tijd'', is echt geen excuus. Je kan namelijk écht in elk dorp en in elke stad stemmen. Of je nu thuis bent, op je werk, op school of in de supermarkt: je bent zo op een stembureau bij jou in de buurt. Dus stop je stempas in je tas en wandel gewoon naar binnen! En oh ja, vergeet je ID niet.

#4 Niet zeuren

Ga je niet stemmen, dan mag je ook niet zeuren dat die ene partij waar jij zo'n hekel aan hebt ineens de grootste is. Niet blij met de nieuwe woningen op Sluiseiland in Vianen? Gefrustreerd omdat er weinig aan duurzaamheid gedaan wordt? Helemaal klaar met die brieven van de gemeente over de zorg, die niet te lezen zijn? Eigen schuld!

Overtuigd? Lees of luister hier het verkiezingsprogramma in gewone taal van ChristenUnie Vijfheerenlanden. 

Deel dit bericht

Labels: , ,