ChristenUnie Vijfheerenlanden blij met uitslag herindelingsverkiezingen

CU VHL Facebook omslag 831x315.png
Tirtsa Kamstra
Door Tirtsa Kamstra op 22 november 2018 om 15:00

ChristenUnie Vijfheerenlanden blij met uitslag herindelingsverkiezingen

Op 21 november mochten de inwoners van Zederik, Leerdam en Vianen naar de stembus om de nieuwe gemeenteraad van Vijfheerenlanden te kiezen. ChristenUnie Vijfheerenlanden is blij met de uitslag van deze verkiezingen. Tirtsa Kamstra: "Op basis van de huidige vertegenwoordiging gingen we uit van drie zetels. De vierde zetel beschouwen wij dan ook als winst voor de ChristenUnie, waarvoor we de kiezers willen bedanken."

Kloof tussen bestuur en inwoners

De nieuwe gemeenteraad en het nieuwe bestuur wacht een grote uitdaging. Slechts 46 procent van de inwoners maakte de gang naar de stembus. Kamstra: "Hoewel een lage opkomst bij herindelingsverkiezingen een landelijke trend is, vinden we dit wel een belangrijk signaal voor de lokale politiek. Het is een uitdaging om na te denken hoe we de kloof tussen bestuur en inwoners kunnen verkleinen. Een grote uitdaging, die we graag aangaan."

Iedereen telt

ChristenUnie Vijfheerenlanden feliciteert de grootste partij, het CDA, en de andere partijen met de behaalde resultaten. Nu de kiezers hun voorkeuren hebben uitgesproken, kijkt de ChristenUnie met belangstelling uit naar het vervolg van het proces. Kamstra: "In het voorwoord van ons verkiezingsprogramma in gewone taal schreef ik dat de ChristenUnie oog heeft voor iedere inwoner, omdat iedereen meetelt. Of je nu jong of oud bent, sterk of zwak, gelovig of niet-gelovig. De ChristenUnie wil zich inzetten voor de bloei van de héle gemeente. Daar willen we ook in de komende periode op aanspreekbaar zijn."

Labels: , ,