Tirtsa Kamstra: Nu is het moment om te kiezen voor wat écht telt!

Tirtsa Kamstra voetbal.jpg
Tirtsa Kamstra
Door Tirtsa Kamstra op 2 maart 2021 om 20:00

Tirtsa Kamstra: Nu is het moment om te kiezen voor wat écht telt!

Tirtsa Kamstra uit Vianen is één van de kandidaten op de ChristenUnie lijst voor de Tweede Kamer-verkiezingen in maart 2021. Kamstra staat op plek 36 en vertegenwoordigt als kandidaat de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Ze is wethouder jeugd, onderwijs, sport en bibliotheken in de gemeente Vijfheerenlanden. Kamstra vindt dat we in deze crisis scherper zien wat écht telt. In het licht van de komende verkiezingen geeft ze daarom het volgende statement:

Afgelopen jaar merkten we niet alleen hoe kwetsbaar we zijn, maar ook hoe we met elkaar meeleven. Meeleven gebeurt binnen een familie, maar ook binnen een buurt, een school, een kerk, vriendengroep of op het werk. Dat geeft hoop. We leren nu iedere dag dat ons kwetsbare bestaan niet maakbaar is én we hebben geleerd dat onze keuzes er toe doen. Het maakt veel uit als de buren een pan soep brengen, als je een kind opvangt van vrienden of je zoon wat vaker belt op eenzame momenten.

Iedere keuze maakt het verschil. Ook tijdens de komende verkiezingen. De ChristenUnie wil kiezen voor wat écht telt.

We willen werken aan een samenleving waarin we zorgen voor elkaar. Daarom geven we steun aan meer generatiewoningen voor ouderen waar ze met hun naasten kunnen leven. Daarom meer ruimte voor mantelzorgers zodat mensen er echt kunnen zijn voor elkaar.

We willen ons sterk maken voor een rechtvaardige economie waarin mensen centraal staan. In de belastingen moet er ruimte zijn voor huishoudens om te kiezen voor aandacht voor elkaar met minder financiële stress. Mensen in armoede en schulden verdienen een uitweg uit de misère. Het minimumloon mag omhoog zodat werk loont.

We willen kiezen voor de schepping. Door energie te besparen via isolatie en te zorgen dat onze kinderen schone energie gebruiken. Met kringlooplandbouw waarin boeren én de natuur het volhouden. Door andere keuzes rondom reizen door bijvoorbeeld het eerlijk belasten van vliegen en ruim baan geven aan de (internationale) trein.

We staan als land voor een aantal scherpe keuzes. De ChristenUnie wil die keuzes maken vanuit geloof dat we er niet alleen voor staan. Met jou willen we kiezen voor wat echt telt. Vertrouw je ons je stem toe?

Deel dit bericht

Labels: , , ,