Tirtsa Kamstra gaat gemeenteraad verlaten

Tirtsa Kamstra voetbal.jpg
kracht van samen logo
Door Webredactie Vijfheerenlanden op 10 juni 2024 om 16:54

Tirtsa Kamstra gaat gemeenteraad verlaten

In de raadsvergadering van 9 juli neemt Tirtsa Kamstra afscheid van de gemeenteraad. Kamstra was meer dan tien jaar actief in de lokale politiek, onder meer als wethouder (2019-2022). Ze wordt opgevolgd door de ervaren Harry Wolting.

Nieuwe fase

Tirtsa Kamstra heeft zich ruim 10 jaar lang met veel plezier en enthousiasme ingezet voor de lokale politiek, maar merkt dat het nu tijd is om te stoppen. “Als ik met een onderwerp bezig ben, dan gaat daar veel tijd en energie inzitten, want ik vind dat je als gekozen volksvertegenwoordiger altijd je beste beentje voor moet zetten. En ik ben nou eenmaal niet iemand die deze taak luchtig opvat. De laatste tijd kwam ik in de knel met de tijd. Het past mij niet om ‘het er dan maar een beetje bij te doen’, dat voelt niet goed. Ook mijn gezin vindt het wel erg fijn dat ik ’s avonds wat vaker thuis kan zijn. Dan is het beter om te stoppen. Al blijft een deel van mij het wel heel jammer vinden om afscheid te nemen, want mee mogen beslissen over alle grote besluiten van je gemeente, is toch het mooiste dat er is.”

Inzet voor de gemeenschap

Fractievoorzitter Dico Baars: “Ik heb alle begrip voor de keuze die Tirtsa maakt. De ChristenUnie in Vijfheerenlanden is haar zeer veel dank verschuldigd voor alle tijd en energie die ze in haar politieke werk gestoken heeft. Tirtsa kan complexe dossiers makkelijk doorgronden, kan vasthoudend en scherp debatteren en heeft een enorm hart voor haar medemens. We gaan – als fractie, maar ook als gemeenteraad – haar bijdrage missen. Gelukkig blijft Tirtsa zich (bijvoorbeeld als voorzitter van Maatje Vijfheerenlanden) inzetten voor de gemeenschap.”

Labels: