De plaatselijke politiek is doof!

stempotlood_banner
Dico Baars
Door Dico Baars op 11 oktober 2018 om 12:00

De plaatselijke politiek is doof!

De plaatselijke politiek is doof! Met deze prikkelende zin opent A.O. Streefkerk uit Ameide een ingezonden brief in Het Kontakt. Raadslid Dico Baars reageert en roept op op zaterdag 13 oktober tijdens de verkiezingskick-off lokale politici op te zoeken. 

Volgens Streefkerk worden de belangen en meningen van onze inwoners genegeerd. De stem van inwoners doet er toch niet toe. Hij ziet geen andere mogelijkheid dan tot een oproep tot een boycot van de verkiezingen. Ik zie dat toch anders. Natuurlijk weet ik dat Streefkerk (en met hem andere inwoners uit Zederik) de wijziging van de provinciegrens hoog zit. Ik snap dat. Ik stemde zelf ook voor Zuid-Holland. Toch daag ik die mensen uit om vooruit te kijken.

Er speelt zoveel op dit moment in de Vijfheerenlanden. Kijk alleen al naar de onenigheid tussen bestuurders van Avres over de uitkeringen of de veranderingen in de jeugdzorg. De gemeente is voor al deze taken verantwoordelijk en het maakt nogal uit wie er straks aan de knoppen zit. Gelooft u dit niet? Kijk de verkiezingsprogramma’s van de verschillende politieke partijen er maar op na. Neem bijvoorbeeld de jeugdzorg. In de programma’s van VVD en GroenLinks ontbreekt gewoon een visie op de jeugdzorg. Jouw stem kan écht het verschil maken.

De plaatselijke politiek is allesbehalve doof. En daarom daag ik iedere inwoner uit die iets kwijt wil aan de plaatselijke politiek om op zaterdag 13 oktober even binnen te lopen in het gemeentehuis in Meerkerk, het stadhuis in Vianen of het Hofje van Mevrouw van Aerden in Leerdam. Van 11.00 tot 15.00 uur zijn hier huidige en toekomstige raadsleden van alle partijen, die graag het gesprek aangaan. Ook de lijsttrekkers van alle partijen gaan bij deze drie locaties langs.

Ik ben zelf in Meerkerk te vinden. Zie ik je daar?

Dico Baars, raadslid ChristenUnie in Zederik 

 

Labels: , ,