Minister Carola Schouten in gesprek over energiearmoede

1_BelleFotografie_ChristenUnie_1902_79.jpg
Dico Baars
Door Dico Baars op 19 februari 2022 om 14:00

Minister Carola Schouten in gesprek over energiearmoede

Op zaterdag 19 februari sprak minister Carola Schouten op uitnodiging van de afdelingen ChristenUnie Vijfheerenlanden en Culemborg met mensen en organisaties die te maken hebben met energiearmoede.

Energiearmoede

Kees van der Zaag van ChristenUnie Culemborg is blij met de aandacht van de minister die zich specifiek met armoedebeleid bezighoudt. “De ChristenUnie in Culemborg heeft onlangs in samenwerking met andere partijen een motie opgesteld, die unaniem door de gemeenteraad is aangenomen. We zijn gemotiveerd om slecht geïsoleerde woningen in wijken zo snel mogelijk aan te pakken. Ook voor mensen die geen energiebesparende hypotheek kunnen opbrengen. Verduurzamen doen we samen. Met extra aandacht voor wie dat nodig heeft. Dit kunnen we allemaal niet zonder forse inzet op landelijk niveau.”

'Iedereen moet mee kunnen doen'

Dico Baars van ChristenUnie Vijfheerenlanden vult aan: “We mogen geen vertraging oplopen in de route naar een duurzame samenleving. Tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen dat iedereen kan mee doen. Daarom roepen we op om als Rijk, gemeente en woningbouwpartners gezamenlijk op te trekken in de strijd tegen energiearmoede. Door verhalen vanuit de praktijk van Maatje Vijfheerenlanden, Schuldhulpmaatje Culemborg, energiecoöperatie Huibertstroom en Voedselbank Leerdam te vertellen én door onze plannen in de vorm van een manifest aan de minister aan te bieden, laten we zien dat we hier echt stappen in willen zetten.”

Manifest

Kees van der Zaag en Dico Baars presenteerden namens de ChristenUnie een manifest over energiearmoede en overhandigden dat aan minister Schouten. Het manifest is hier te lezen

1_BelleFotografie_ChristenUnie_1902_69

Foto's: Belle Fotografie uit Ameide.

Labels: , , ,