Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen

groepsfoto 2021
Dico Baars
Door Dico Baars op 21 maart 2022 om 11:00

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen

Op maandag 21 maart 2022 stelde burgemeester Sjors Fröhlich de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen vast. 2643 inwoners van Vijfheerenlanden brachten hun stem uit op de ChristenUnie: goed voor vier zetels in de gemeenteraad. Lijsttrekker Dico Baars: "Ik ben erg dankbaar voor deze uitslag. We behouden hiermee onze huidige positie én het geeft een stevig mandaat om de komende vier jaar ons weer met aandacht en enthousiasme in te zetten voor alle dorpen en wijken."

Opkomst

De opkomst lag met 52 procent hoger dan in 2018. Toch zijn er ook zorgen over de landelijke trend: deze gemeenteraadsverkiezingen kenden namelijk de laagste opkomst ooit. Twee cijfers vallen in het bijzonder op. 28 procent van de thuisblijvers heeft geen vertrouwen in gemeentelijke politiek. En 27 procent heeft er simpelweg geen interesse in. De ChristenUnie fractie heeft ook in Vijfheerenlanden de dure plicht om werk te maken van een betrouwbare overheid en om jongeren én volwassenen te betrekken bij de lokale democratie. 

Vrijwilligers

Dico Baars: "Op deze plek ik wil graag alle vrijwilligers bedanken die zich ingezet hebben in de campagne. Ook hier geldt het adagium: vele handen maken licht werk. Door de versoepelingen van de coronamaatregelen konden we ook echt weer op pad en hebben we met talloze inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers gesproken tijdens onze 'Even Buurten toer'. Deze ontmoetingen geven enorm veel energie en input voor de komende tijd. Eén naam noem ik hier in het bijzonder: campagneleider André Boer heeft zich enorm ingespannen om alles vlekkeloos te laten verlopen. Petje af voor het mooie resultaat!"

Labels: ,