Sake-Christiaan Stelpstra nieuwe afdelingsvoorzitter ChristenUnie Vijfheerenlanden

Sake-Christiaan Stelpstra
kracht van samen logo
Door Webredactie Vijfheerenlanden op 13 februari 2023 om 20:00

Sake-Christiaan Stelpstra nieuwe afdelingsvoorzitter ChristenUnie Vijfheerenlanden

Sake-Christiaan Stelpstra (42) uit Nieuwland is de nieuwe afdelingsvoorzitter van ChristenUnie Vijfheerenlanden. Hij volgt daarmee Floris Grijzenhout uit Leerdam op, die deze functie vier jaar vervulde. Stelpstra was eerder 12 jaar actief in de lokale politiek van Hardenberg.

Hart voor christelijk-sociale politiek

Sake-Christiaan Stelpstra is afkomstig uit Hardenberg en verhuisde recent naar Nieuwland. Hij kwam relatief jong al in aanraking met de politiek, eerst GPV en later de ChristenUnie, zo vertelt hij: “Mijn vader zat meermaals in het bestuur van de ChristenUnie en ik hielp hem met activiteiten, zo kwam ik in beeld bij de andere bestuursleden. Op 28 jarige leeftijd kwam ik vrij plotseling in de gemeenteraad van Hardenberg en ik heb daar met ontzettend veel plezier 12 jaar de gemeenschap mogen dienen. Inmiddels ben ik met mijn vrouw en kinderen verhuisd naar Nieuwland. Ik had nog een paar vrije avonden in mijn agenda en zo kwam de ChristenUnie Vijfheerenlanden mij op het spoor. Na een leuke kennismaking met het bestuursteam ben ik gevraagd voor de rol van voorzitter. Graag wil ik mij inzetten voor een goed bestuur van de lokale afdeling en samenwerken aan het versterken van de christelijk-sociale politiek in de gemeente Vijfheerenlanden.”

Fractievoorzitter Dico Baars is verheugd dat Sake-Christiaan het stokje als afdelingsvoorzitter overneemt. “Sake-Christiaan heeft veel ervaring in de lokale politiek en een groot hart voor de christelijk-sociale standpunten van de ChristenUnie. Dat maakt hem bij uitstek geschikt om mee te bouwen aan onze afdeling in Vijfheerenlanden. Op deze plek wil ik ook Floris Grijzenhout bedanken voor zijn jarenlange inzet. Onder leiding van Floris is de afdeling gegroeid en werden er allerlei initiatieven ondernomen. Ik kijk terug op een uitstekende samenwerking.”

Labels: ,