Pleegzorg verdient waardering

jeugdzorg 624x270
6. Maaike van Leeuwen
Door Maaike van Leeuwen op 10 juli 2024 om 10:57

Pleegzorg verdient waardering

Om de waarde van pleegzorg te onderstrepen, moet er een pleegzorgwaardering komen. Een motie met deze strekking werd op dinsdag 9 juli in de gemeenteraad van Vijfheerenlanden unaniem aangenomen.

ChristenUnie-raadslid Maaike van Leeuwen, initiatiefnemer van de motie, is hier blij mee: "Pleegouders leveren een belangrijke bijdrage aan de zorg voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Zij verdienen een blijk van waardering. En door meer aandacht te geven aan pleegzorg, hopen we dat meer ouders zich aanmelden om kinderen en betrokken gezinnen te ondersteunen.

De aandacht voor pleegzorg is geen overbodige luxe, vindt Maaike van Leeuwen. "Enkele maanden geleden was ik namens de ChristenUnie op visite bij een gezinshuis. Het is namelijk belangrijk dat wij in Vijfheerenlanden voldoende plekken hebben waar kinderen en betrokken gezinsleden terecht kunnen. Daarom vond ik het waardevol om te zien hoe dat gaat in de praktijk. Tegelijk wordt mij de vraag gesteld of de gemeente wel voldoende zicht heeft op welke zorg en aandacht er is voor pleegzorg. Ik verwacht dat de gemeente dan ook voortvarend aan de slag gaat om pleegzorg onder de aandacht te brengen."

Labels: , ,