Presentatie Verkiezingsprogramma in Gewone Taal

Voorlezen
kracht van samen logo
Door Webredactie Vijfheerenlanden op 3 oktober 2018 om 10:00

Presentatie Verkiezingsprogramma in Gewone Taal

De ChristenUnie staat voor een inclusieve samenleving. Of in gewone taal: iedereen telt mee, of je nu wel of niet gelooft, rijk of arm bent, jong of oud bent. Daarom presenteert ChristenUnie Vijfheerenlanden een verkiezingsprogramma in gewone taal. Lijsttrekker Tirtsa Kamstra legt uit waarom.

"Toegankelijke en begrijpelijke verkiezingen zijn niet voor alle mensen vanzelfsprekend. Cliëntenraden en bestuurders van ASVZ, Syndion, Reinaerde, Philadelphia en andere organisaties brachten dat onlangs nog bij ons onder de aandacht door middel van een brief. Daarin stond dat veel mensen met een beperking niet kunnen lezen of lezen moeilijk vinden. De informatie over verkiezingen of de plannen van de politieke partijen begrijpen zij niet goed. Daarom hebben wij naast ons gewone verkiezingsprogramma er ook een in 'gewone taal' geschreven. Dat is op taalniveau B1: eenvoudige en korte zinnen, zonder ingewikkelde woorden."

Met het verkiezingsprogramma in gewone taal geeft de ChristenUnie handen en voeten aan de slogan 'de kracht van samen'. Kamstra: "Het is heel makkelijk om groepen weg te zetten en te vergeten. Wij willen juist tegenstellingen overbruggen en samen de schouders eronder zetten, zowel binnen als buiten de politiek."

Labels: , ,