Vrouwen in de politiek

CU vrouwen.jpg
Tirtsa Kamstra
Door Tirtsa Kamstra op 9 november 2018 om 15:00

Vrouwen in de politiek

De vier vrouwelijke lijsttrekkers die meedoen aan de verkiezingen in Vijfheerenlanden doen een oproep aan de vrouwen in de toekomstige fusiegemeente. Ga naar de stembus op woensdag 21 november, want jouw stem telt! 

Sinds 2016 hebben verschillende vrouwelijke raadsleden uit de gemeenteraden van Leerdam, Zederik en Vianen samengewerkt om meer vrouwen enthousiast te maken voor de raad van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Makkelijk is dat niet. Van de in totaal 178 kandidaten op de kieslijsten van de diverse partijen zijn in totaal maar 34 vrouw. Niet zelden staan vrouwen op een niet-verkiesbare plek. Van de 8 partijen hebben er 4 een vrouw als lijsttrekker gekozen. Deze vrouwelijke lijsttrekkers roepen vrouwen uit Vijfheerenlanden nu op om vooral te gaan stemmen op woensdag 21 november. 

Een van die vrouwelijke lijsttrekkers is Tirtsa Kamstra: "Ik vind het niet alleen belangrijk dat vrouwen gaan stemmen, maar ook dat ze actief worden in de lokale politiek. Wat mij betreft geeft mijn partij het goede voorbeeld: in de top 8 zijn vier vrouwen en vier mannen terug te vinden. Ik ben trots op die vrouwen die hun werk, gezin en maatschappelijke betrokkenheid combineren."

  • Benieuwd welke vrouwen er op de kandidatenlijst van ChristenUnie Vijfheerenlanden staan? Klik hier
  • Hier kun je het complete bericht in de krant nalezen.

Labels: ,