Berichten geschreven door Tirtsa Kamstra

 1. nieuw gemeentehuis
  Dico Baars Tirtsa Kamstra
  Door Dico Baars, Tirtsa Kamstra op 26 april 2024

  Ondanks afkeuring op proces krijgt Vijfheerenlanden nieuw gemeentehuis

  Tijdens een lange raadsvergadering op 25 april werd een knoop doorgehakt over het definitieve ontwerp van het nieuwe gemeentehuis in Leerdam. Doordat er geen duidelijkheid kwam over de opbouw van de exploitatielasten en het risico op toekomstige overschrijdingen te groot is, zag de ChristenUnie fractie zich genoodzaakt tegen het voorstel te stemmen en zelfs een motie van afkeuring op het gevoerde proces mede in te dienen. 

  Lees meer over "Ondanks afkeuring op proces krijgt Vijfheerenlanden nieuw gemeentehuis"
 2. nieuw gemeentehuis
  Tirtsa Kamstra
  Door Tirtsa Kamstra op 15 april 2024

  Grote twijfels over exploitatiekosten nieuw gemeentehuis

  Wat is een nieuw gemeentehuis je waard? Deze vraag stelde raadslid Tirtsa Kamstra zich in de commissievergadering over het nieuwe gemeentehuis. Een lastige afweging in een tijd waarin ook bezuinigd moet worden, stelt ze in deze blog. 

  Lees meer over "Grote twijfels over exploitatiekosten nieuw gemeentehuis"
 3. Felicitatie Voedselbank oktober 2023.jpg
  Tirtsa Kamstra Gert Schut
  Door Tirtsa Kamstra, Gert Schut op 28 oktober 2023

  ChristenUnie bedankt vrijwilligers Voedselbank

  ChristenUnie Vijfheerenlanden bedankt de vele vrijwilligers bij de Voedselbanken in Vianen en Leerdam. Afgelopen week brachten Gert Schut en Tirtsa Kamstra een taart in het kader van de Week van de Voedselbanken in Nederland.

  Lees meer over "ChristenUnie bedankt vrijwilligers Voedselbank"
 4. Leerdam stad.jpeg
  Tirtsa Kamstra
  Door Tirtsa Kamstra op 29 september 2023

  Binnenstadvisie Leerdam krijgt eindelijk een vervolg

  Één van de speerpunten van de ChristenUnie Vijfheerenlanden is Betrouwbaar bestuur. Juist nu het vertrouwen van inwoners in de politiek niet overal even sterk is, vinden wij het belangrijk dat we in Vijfheerenlanden laten zien, hoe het wel moet. Dit was mede de reden dat wij tijdens de raadsvergadering van 21 september een oproep hebben gedaan aan het college om de Binnenstadvisie Leerdam nu toch eindelijk uit te gaan voeren. Na een verhitte discussie heeft de wethouder uiteindelijk toegegeven om dit te gaan doen en hebben alle overige partijen ook ingestemd met dit voorstel van ons.

  Lees meer over "Binnenstadvisie Leerdam krijgt eindelijk een vervolg"
 5. Toegewijd leven.jpg
  Tirtsa Kamstra
  Door Tirtsa Kamstra op 20 september 2023

  Christenunie Vijheerenlanden leest: Toegewijd leven van Sam Janse

  De wereldwijze klimaatcrisis dwingt ons na te denken over onze levensstijl. Wat zijn de gevolgen van onze keuzes? Welke rol spelen geld en bezit in ons leven? Wat vergt het vandaag om toegewijd te zijn aan God en onze naaste? Over deze vragen gaat het boek Toegewijd leven. Het ChristenUnie team las het boek in de zomer en doet verslag. Tirtsa Kamstra vertelt als eerste in deze blog wat haar aan het denken heeft gezet.

  Lees meer over "Christenunie Vijheerenlanden leest: Toegewijd leven van Sam Janse"
 6. Stadhuis Vianen.jpg
  Tirtsa Kamstra
  Door Tirtsa Kamstra op 13 februari 2023

  Historisch gedeelte stadhuis Vianen uitgesloten van verkoop

  Het stadhuis van Vianen is van grote cultuurhistorische waarde voor onze hele gemeente en al helemaal voor de Viaanse gemeenschap. Het is voor de ChristenUnie fractie dan ook ondenkbaar dat het monumentale gedeelte wordt verkocht.

  Lees meer over "Historisch gedeelte stadhuis Vianen uitgesloten van verkoop"
 7. eneco.jfif
  Tirtsa Kamstra
  Door Tirtsa Kamstra op 9 juni 2022

  Meer onderzoek naar gezondheidsrisico’s bij bouw- en ontwikkelplannen windmolens

  Tijdens de raadsvergadering van 9 juni heeft de ChristenUnie een voorstel ingediend samen met de VVD en GroenLinks om ervoor te zorgen dat de gezondheidseffectscreening (GES) ook in Vijfheerenlanden ingezet gaat worden bij bouw-/ontwikkelplannen die effecten kunnen hebben op de gezondheid. Hierbij valt te denken aan windmolens, stralingsantennes en bedrijven die in een hoge milieucategorie vallen. 

  Lees meer over "Meer onderzoek naar gezondheidsrisico’s bij bouw- en ontwikkelplannen windmolens"
 8. kabelgoottegel
  Tirtsa Kamstra
  Door Tirtsa Kamstra op 3 juni 2022

  ChristenUnie Vijfheerenlanden stelt vragen over kabelgoottegels

  Het aantal elektrische auto’s in Nederland groeit snel en dat betekent dat het aantal laadpunten ook snel in aantal moet toenemen. Inwoners die een oplaadpunt aan hun huis willen bevestigen en zelf geen oprit hebben, staan voor een uitdaging. De oplaadkabel loopt dan immers over het trottoir en dat levert problemen op voor bijvoorbeeld voetgangers en mindervaliden. In de gemeente Soest is een geslaagde proef gedaan met kabelgoottegels. Reden voor Tirtsa Kamstra, raadslid ChristenUnie Vijfheerenlanden, om schriftelijke vragen te stellen aan het college met als doel om te onderzoeken of er ook in Vijfheerenlanden dergelijke tegels mogelijk gemaakt kunnen worden.

  Lees meer over "ChristenUnie Vijfheerenlanden stelt vragen over kabelgoottegels"
 9. Foto aftrap Even buurten toer.jpeg
  Dico Baars Tirtsa Kamstra
  Door Dico Baars, Tirtsa Kamstra op 28 januari 2022

  ChristenUnie Vijfheerenlanden start 'Even buurten-toer'

  Door de coronabeperkingen worden er minder debatten en avonden georganiseerd om met lokale politici in gesprek te gaan. Daarom start ChristenUnie Vijfheerenlanden met de ‘Even buurten-toer’. De toer werd vandaag afgetrapt met een bezoek aan Schoonrewoerd.

  Lees meer over "ChristenUnie Vijfheerenlanden start 'Even buurten-toer'"
 10. WhatsApp Image 2022-01-21 at 16.06.24.jpeg
  Dico Baars Tirtsa Kamstra
  Door Dico Baars, Tirtsa Kamstra op 21 januari 2022

  ‘De kracht van samen’ – ChristenUnie Vijfheerenlanden presenteert verkiezingsprogramma

  De kracht van samen is de titel van het verkiezingsprogramma van ChristenUnie Vijfheerenlanden, dat vandaag werd gepresenteerd. De partij kiest drie speerpunten voor de komende periode: zorg voor elkaar, kiezen voor de schepping en een overheid waar mensen centraal staan. Geeke Bassa van zorgboerderij De Huiberthoeve in Hei- en Boeicop nam het eerste exemplaar in ontvangst.

  Lees meer over "‘De kracht van samen’ – ChristenUnie Vijfheerenlanden presenteert verkiezingsprogramma"