Raadslid Dico Baars en burgemeester Jan Pieter Lokker ondertekenen Direct Duidelijk Deal

Versimpelteam
Dico Baars
Door Dico Baars op 11 september 2019 om 16:00

Raadslid Dico Baars en burgemeester Jan Pieter Lokker ondertekenen Direct Duidelijk Deal

Op woensdag 11 september ondertekenden burgemeester Jan Pieter Lokker en raadslid Dico Baars de Direct Duidelijk Deal: hét startschot van het versimpelteam in Vijfheerenlanden.

Brieven van de gemeente zijn vaak een combinatie van moeilijke woorden, ingewikkelde zinnen of verwijzingen naar juridische teksten die niemand begrijpt. Dico Baars: “Ik vind onbegrijpelijke brieven een gevaar voor de democratie. Het is essentieel dat mensen die bijvoorbeeld recht hebben op hulp of ondersteuning ook begrijpen wat er in de brieven staat. Daarom heeft de ChristenUnie het idee van het versimpelteam gelanceerd.” In een radio interview op RTV Utrecht legt Baars uit waarom zo'n versimpelteam hard nodig is.