Blog wethouder: puzzel om maatregelen rond onderwijs en sport te versoepelen

Tirtsa Kamstra wethouder.jpg
Tirtsa Kamstra
Door Tirtsa Kamstra op 22 april 2020 om 20:00

Blog wethouder: puzzel om maatregelen rond onderwijs en sport te versoepelen

Één van de meest gehoorde uitspraken van de laatste weken is: “Het is een bijzondere tijd.” En dat onderschrijf ik zeker! Als wethouder van zowel onderwijs als sport mocht ik na het nieuws van afgelopen dinsdag volop aan de bak! Met dit goede nieuws doe ik dat graag!

"Een puzzel die we dus samen met het onderwijs moeten gaan leggen."

Dat de scholen na de meivakantie weer gaan opstarten, brengt weer wat regelmaat terug in het leven van velen. Hoe de scholen invulling gaan geven aan het ‘deeltijdonderwijs’ is nog niet duidelijk, maar heeft wel direct consequenties voor zaken als noodopvang van kinderen met ouders in vitale beroepen, de inrichting van de bso-opvang, maar bijvoorbeeld ook leerlingenvervoer. Een puzzel die we dus samen met het onderwijs moeten gaan leggen.

Ruimte voor kinderen en jongeren om te sporten

Een andere puzzel is de opdracht die we van het rijk kregen om kinderen en jongeren ruimte te geven om te sporten. Natuurlijk juich ik dit van harte toe, want bewegen is niet alleen heel gezond, het is voor veel jongeren ook echt nodig om energie kwijt te kunnen. Wat hier de puzzel is, is dat we als gemeente de opdracht hebben gekregen er zorg voor te dragen dat kinderen die geen lid zijn, wel deel mogen nemen aan de sportactiviteiten. Om dat goed te organiseren, gaan we samen met sportverenigingen en de uitvoerders van de sportstimuleringsprogramma’s bekijken wat de mogelijkheden zijn binnen de richtlijnen die hier ook voor meegegeven zijn. Genoeg te puzzelen dus!

Ik ben heel dankbaar dat ik bij dit alles kan bouwen op een team goede ambtenaren die hierover adviseren en de zaken verder in gang zetten en in goede banen leiden. Hopelijk ziet u allen hier op hele korte termijn het resultaat van! En mocht u nog eens een lastige puzzel hebben, dan weet u mij te vinden. 

Tirtsa Kamstra
Wethouder Jeugd, Onderwijs, Sport & Bibliotheken

Deel dit bericht

Labels: , , , ,