ChristenUnie vertegenwoordigers in regio Gorinchem vragen aandacht voor behoud acute zorg Beatrixziekenhuis

Beatrixziekenhuis-Gorinchem.jpg
Dico Baars
Door Dico Baars op 6 november 2020 om 12:00

ChristenUnie vertegenwoordigers in regio Gorinchem vragen aandacht voor behoud acute zorg Beatrixziekenhuis

De spoedeisende hulppost van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem staat onder druk. De mogelijke sluiting van de spoedeisende hulppost bij het Beatrixziekenhuis in Gorinchem kan enorme gevolgen hebben. De coronacrisis heeft juist het belang aangetoond van het opbouwen en het versterken van de spoedeisende hulp in de Nederlandse ziekenhuizen. Daarom vragen lokale ChristenUnie vertegenwoordigers de landelijke ChristenUnie fractie om zich in te blijven zetten voor een volwaardig streekziekenhuis mét goede acute zorg.

Voorgenomen afschaling acute zorg slechte zaak

Als lokale volksvertegenwoordigers vinden we het een slechte ontwikkeling als het Beatrixziekenhuis in Gorinchem niet meer over een SEH afdeling kan beschikken. Alternatieve ziekenhuizen zijn voor een deel van onze inwoners verder weg gelegen. Daarnaast hebben we op de rijkswegen naar Gorinchem bijna altijd te maken met filevorming wat de betrouwbaarheid van de reistijd ernstig schaadt. Verder vrezen we dat ná het afschalen van de SEH ook andere functies verminderen, zoals kraamzorg. Dit is geen gezonde ontwikkeling voor de levensvatbaarheid van het streekziekenhuis.

Gezamenlijke brief lokale ChristenUnie fracties naar Den Haag

Vanwege de landelijke discussie zoeken lokale ChristenUnie vertegenwoordigers contact met de ChristenUnie fractie in de Tweede Kamer. De volgende ChristenUnie politici ondertekenden de gezamenlijke brief: Marjo Molengraaf (fractievoorzitter ChristenUnie/SGP Gorinchem), Dico Baars (fractievoorzitter ChristenUnie Vijfheerenlanden), Tirtsa Kamstra (wethouder gemeente Vijfheerenlanden), Fred Temminck (fractievoorzitter ChristenUnie West-Betuwe), Govert van Bezooijen (wethouder West-Betuwe), Harry Stam (fractievoorzitter ChristenUnie Molenlanden), Wijnand van der Hoeven (fractievoorzitter ChristenUnie Altena), Hermen Vreugdenhil (fractievoorzitter ChristenUnie/SGP provincie Noord-Brabant) en Cor van Vliet (fractievoorzitter ChristenUnie Hardinxveld-Giessendam).

De brief is hier te lezen.

Labels: , , ,