ChristenUnie zorgt voor afschaffen van WMO-herindicaties voor inwoners met levenslange beperking

ouderenzorg 624x270
6. Maaike van Leeuwen
Door Maaike van Leeuwen op 12 februari 2024 om 23:00

ChristenUnie zorgt voor afschaffen van WMO-herindicaties voor inwoners met levenslange beperking

ChristenUnie Vijfheerenlanden wil af de van jaarlijkse herindicaties bij inwoners met een levenslange beperking of aandoening in een stabiele situatie. Raadslid Maaike van Leeuwen diende met succes een motie in, die maandagavond 12 februari werd aangenomen.

Oog voor mens achter aanvraag

Maaike van Leeuwen: “We zijn blij met dit belangrijke resultaat. Het scheelt namelijk veel stress, gedoe en frustratie bij de inwoners die elk jaar weer een herindicatie moeten aanvragen, terwijl er niets is veranderd ten opzichte van het jaar daarvoor. Bovendien laten we als gemeente zien oog te hebben voor de mens achter de aanvraag. Deze werkwijze is niet alleen positief voor de inwoners, maar zorgt ook voor een effectieve inzet van de WMO-medewerkers. Zo snijdt het mes aan twee kanten."

Achtergrond

Bij gemeente Molenlanden was de aanscherping van de herindicatieprocedure al bestaande werkelijkheid. ChristenUnie Vijfheerenlanden heeft eind 2023 het college opgeroepen om deze praktijk ook navolging te geven in Vijfheerenlanden. Het college reageerde voorzichtig positief, maar kon geen duidelijkheid geven. Met de geplande herziening van de WMO-verordening in het vooruitzicht diende de ChristenUnie, samen met enkele andere partijen, een motie in om wél duidelijkheid te verschaffen. 

Labels: , ,