Berichten over Gezondheid

 1. Polder
  6. Maaike van Leeuwen
  Door Maaike van Leeuwen op 8 mei 2023

  ChristenUnie stelt vragen over verbetering van luchtkwaliteit in Vijfheerenlanden

  Schone lucht is van levensbelang. Gelukkig is de lucht de laatste tientallen jaren dankzij inspanningen van veel partijen veel schoner geworden. Toch is luchtverontreiniging nog steeds één van de belangrijkste gezondheidsrisico’s in Nederland. Ook in Vijfheerenlanden is het noodzakelijk om (permanent) te blijven werken aan de verbetering van de luchtkwaliteit. Daarom stelde raadslid Maaike van Leeuwen vragen over hoe de gemeente inzet op 'steeds meer schone lucht'.

  Lees meer over "ChristenUnie stelt vragen over verbetering van luchtkwaliteit in Vijfheerenlanden"
 2. eneco.jfif
  Tirtsa Kamstra
  Door Tirtsa Kamstra op 9 juni 2022

  Meer onderzoek naar gezondheidsrisico’s bij bouw- en ontwikkelplannen windmolens

  Tijdens de raadsvergadering van 9 juni heeft de ChristenUnie een voorstel ingediend samen met de VVD en GroenLinks om ervoor te zorgen dat de gezondheidseffectscreening (GES) ook in Vijfheerenlanden ingezet gaat worden bij bouw-/ontwikkelplannen die effecten kunnen hebben op de gezondheid. Hierbij valt te denken aan windmolens, stralingsantennes en bedrijven die in een hoge milieucategorie vallen. 

  Lees meer over "Meer onderzoek naar gezondheidsrisico’s bij bouw- en ontwikkelplannen windmolens"
 3. header_1397743328564d381eda54c62bfd05aa79e14a28885c5beb6d.jpg
  6. Maaike van Leeuwen
  Door Maaike van Leeuwen op 21 december 2021

  Oog voor gezondheid

  De ChristenUnie fractie heeft veel waardering voor het lokale gezondheidsbeleid, dat begin december op de politieke agenda stond. Commissielid Maaike van Leeuwen bracht de complimenten over aan het college: "We zien met blijdschap dat er veel aandacht is voor preventie, er nadruk ligt op maatwerk en wijkgericht werken en dat er specifiek wordt gekeken naar de gezondheid van onze ouderen. Toch zie ik ook nog een belangrijk aandachtspunt: de ooggezondheid van jongeren. Bijziendheid neemt namelijk snel toe. We hebben hier als gemeente een taak. Daarom moet dit gezondheidsprobleem en vooral ook mogelijke oplossingen meer op ons netvlies komen."

  Lees meer over "Oog voor gezondheid"