Berichten over Asiel

 1. monnikendreef.jpeg
  6. Maaike van Leeuwen
  Door Maaike van Leeuwen op 6 juli 2023

  Moeten we altijd barmhartig blijven?

  Wat is het standpunt van de ChristenUnie fractie over de asielopvang aan de Monnikendreef in Vianen? Raadslid Maaike van Leeuwen lichtte het standpunt toe in de vergadering van 6 juli: "Dit traject kent tot nu toe geen winnaars. En dat is niét goed. Het is niet goed voor de raad die van goede wil is. Er is nog te weinig gedaan voor de mensen die er moeten gaan wonen. En het is niet goed voor de inwoners die er al wonen en wat hen betreft te lang in onzekerheid blijven. Ga dus aan de slag!" 

  Lees meer over "Moeten we altijd barmhartig blijven?"
 2. Asielzoeker.jpg
  6. Maaike van Leeuwen
  Door Maaike van Leeuwen op 8 september 2022

  ChristenUnie Vijfheerenlanden steunt crisisnoodopvang in gemeente

  De noodzaak is groot om crisisnoodopvang voor asielzoekers te realiseren en de opvang van statushouders te versnellen. Door de nationale
  asielcrisis wordt er een stevig beroep gedaan op gemeenten, waaronder ook de gemeente Vijfheerenlanden. De ChristenUnie fractie nam daarom het initiatief voor een commissiedebat over dit onderwerp. Lees hier de bijdrage van raadslid Maaike van Leeuwen. 

  Lees meer over "ChristenUnie Vijfheerenlanden steunt crisisnoodopvang in gemeente"
 3. header_1397743328564d381eda54c62bfd05aa79e14a28885c5beb6d.jpg
  6. Maaike van Leeuwen
  Door Maaike van Leeuwen op 20 januari 2021

  Onderzoek naar opvang asielzoekers en statushouders in Vijfheerenlanden

  De gemeente Vijfheerenlanden kijkt op verzoek van de provincie Utrecht naar welke plekken in de gemeente geschikt zouden kunnen zijn of kunnen worden gemaakt voor het opvangen van asielzoekers en statushouders. In de provincie moeten op korte termijn 417 opvangplekken worden gerealiseerd. In Vijfheerenlanden is er ‘globaal’ gekeken naar welke plekken eventueel zouden voldoen. Daarbij zijn drie plekken in beeld gekomen. Het gaat om de leegstaande ambulancepost in Meerkerk, een weiland ten noorden van de Parallelweg in Leerdam en een leegstaand kantoorgebouw aan de ir. D.S. Tuijnmanweg in Vianen. Lees hier de eerste reactie van ChristenUnie Vijfheerenlanden op deze verkenning.

  Lees meer over "Onderzoek naar opvang asielzoekers en statushouders in Vijfheerenlanden"